Коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход ще влезе във

...
Коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход ще влезе във
Коментари Харесай

Христо Иванов: Коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП и Български възход ще влезе във война с бъдещето на България

Коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък "  ще влезе във война с бъдещето на България.

Това разгласи ръководителят на Демократична България Христо Иванов в изявление за БНР, което по-късно бе оповестено на страницата му във " Facebook ".

" Формулата " Вежди Рашидов "  не съдържа в себе си никаква гаранция, че страната ще върви напред. Тя ще бъде задълбочаване на блатото. Коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ” е аритметично допустима, в случай че заложи на опита да спре смяната и да върне страната обратно, само че тя ще влезе във война с бъдещето на България ".

Христо Иванов счита, че е належащо да се сформира кабинет, защото иначе рискуваме да изпуснем прозореза за влизане в Еврозоната и Шенген.

" Трябва да си даваме ясна сметка, че в случай че в този момент изпуснем прозореца за влизане в Еврозоната, не е ясно въобще по кое време ще се отвори още веднъж. Тук не става въпрос за това в какви хартии ще се разплащаме, дали ще написа лев или евро на латиница, а става въпрос за това дали България ще седне трайно на масата, на която се вземат най-важните дълготрайни решения в Европа. Същото важи и за Шенген - не става дума просто за удобството да пътуваме по-свободно и с по-малко инспекции, става дума за това България да бъде вградена във фундаменталната рамка на политиките по сигурността на Европейски Съюз ".

Цитирайки елементи от изказването на Иванов, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани съпредседателят на Демократична България да предложи кабинет със себе си отпред и да събере водачите на парламентарно показаните политически партии.

Ето цялата обява на Христо Иванов във " Facebook ":

" Опитните инженери са построили Титаник, а въодушевените импровизатори са построили Ноевия ковчег. Аз не предлагам въодушевени импровизации. Смятаме че имаме задоволително опит и съществено отношение да движим страната напред. Опитът на досегашната генерация политици не е довел до някакви прекомерно вдъхновяващи резултати.

Формулата " Вежди Рашидов "  не съдържа в себе си никаква гаранция, че страната ще върви напред. Тя ще бъде задълбочаване на блатото. Коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ” е аритметично допустима, в случай че заложи на опита да спре смяната и да върне страната обратно, само че тя ще влезе във война с бъдещето на България.

Някои хора се надяват, че като отидем на избори, нещо ще се промени. Дори да се смени първата политическа мощ, това няма да промени нищо фундаментално в българската политика. Ако при нови избори ГЕРБ и Движение за права и свободи съберат задоволително гласове, с цел да образуват ръководство, страната ще им бъде подарена.

Демократична България е подготвена да търси допирни точки на база национални задания. Компромиси могат да се вършат във връзка с страсти и персонални вендети, само че взаимни отстъпки не могат да се вършат всъщност. Съдебна промяна и битката с корупцията - не като репресивна вендета против някого, а като редовно изпитание да създадем институции, които да изчистят българското управление; политиките по сигурността; стопански растеж, на база на конкурентоспособност и вложения – по тези неща взаимни отстъпки не може да има, тъй като това са национални задания.

Демократична България не взе участие в процеса на мандатите, с цел да покаже нужната доза лицемерна угриженост. Участваме с цялостното схващане, че в този момент е най-хубавият миг да се опитаме да реализираме някаква сделка за мини преход, който да изкара страната от корупционното тресавище, от политическата невъзможност и да се движим напред към Европа.

Има няколко аргумента за това, че тъкмо в този момент би трябвало да има държавно управление в България. Трябва да си даваме ясна сметка, че в случай че в този момент изпуснем прозореца за влизане в Еврозоната, не е ясно въобще по кое време ще се отвори още веднъж. Тук не става въпрос за това в какви хартии ще се разплащаме, дали ще написа лев или евро на латиница, а става въпрос за това дали България ще седне трайно на масата, на която се вземат най-важните дълготрайни решения в Европа. Същото важи и за Шенген - не става дума просто за удобството да пътуваме по-свободно и с по-малко инспекции, става дума за това България да бъде вградена във фундаменталната рамка на политиките по сигурността на Европейски Съюз. "


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР